Интервю на Пламен Георгиев, председател на КОНПИ, за БНТ - 19.11.2013

Интервю на Пламен Георгиев, председател на КОНПИ, за БНТ - 19.11.2013

По казуса "Христо Бисеров" ще се проверява абсолютно всичко. Работата на съвместния екип, който правим с Прокуратурата, е да изработим цялостен финансов профил на лицата, обвиняеми по това дело. Това каза в "Денят започва" председателят на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев по повод започващата днес проверка по делото срещу бившия заместник-председател на Народното събрание и ДПС.

Подписахме споразумение с главния за прокурор за създаване на съвместни екипи за разследване и от тук нататък, когато се касае за пране на пари, ще работят съвместни групи от инспектори от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество и прокурори, каза още Георгиев. По казуса "Бисеров" проверката ще бъде извършена от юрист и икономист от Комисията и наблюдаващия прокурор, който е и ръководител на екипа, и водещия разследването следовател.

Ще бъдат проверявани данъците, които е платил бившият заместник-председател на ДПС, задгранични пътувания, които е направил, какво имущество е придобил и какви сметки е плащал за последните 10 години. На първата си среща екипът от проверяващи ще набележи план за действие, добави шефът на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.