КПКОНПИ ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ“ ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ НА ИНСТИТУЦИЯ

КПКОНПИ ПОЛУЧИ ГОЛЯМАТА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „ДЖОВАНИ ФАЛКОНЕ“ ЗА ЦЯЛОСТНА ДЕЙНОСТ НА ИНСТИТУЦИЯ

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) получи голямата национална награда „Джовани Фалконе“ за цялостна дейност на институция на церемония, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград. Отличието – плакет и грамота, беше връчено на председателя на комисията г-н Пламен Георгиев от посланика на Република Италия Н. Пр. Стефано Балди. Г-н Георгиев получи и лична грамота за принос в борбата с корупцията. Призът се присъжда на заслужили магистрати и разследващи полицаи в рамките на ежегодния конкурс „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

„Приемам това отличие като награда за труда на всички колеги в КПКОНПИ, които положиха неимоверни усилия, за да можем днес наистина да кажем, че в България има един антикорупционен орган, който работи и постига своите резултати“, заяви г-н Георгиев и благодари на служителите на Комисията, които по думите му всеотдайно са работили през изминалата година и са заслужили наградата.

„Тези хора повярваха, че борбата с корупцията може да бъде доведена до успешен край. В тежкия труд, с който сме се наели, трябва да има и хубави моменти на признание като този. Вярвам, че с нашата работа, всичко, което вършим в КПКОНПИ, корупцията в страната ни ще бъде намалена и това ще помогне за развитието на държавата“, каза г-н Георгиев и благодари на организаторите.

В раздел „Магистрати“ отличие получиха също зам.-главният прокурор при ВКП и ВАП г-н Иван Гешев и италианският магистрат Алфонсо Сабела. На церемонията още присъстваха зам.-министърът на МВР г-н Стефан Балабанов, зам.-кметовете на община Благоевград – г-жа Христина Шопова, г-н Иво Николов и инж. Емилия Тунева, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателят на ОбСНВ г-жа Теменужка Любенова.