Комисията за отнемане на незаконно имущество - напълно блокирана

Комисията за отнемане на незаконно имущество - напълно блокирана

Един от малкото случаи, по които може да се очаква развитие, е запорът на Юзеир Юзеиров, който опита да регистрира у нас мюсюлманската партия „Отоман”. До месец делото за конфискация на имотите на Юзеиров ще влезе в съда, твърдят от Комисията за конфискация и припомнят, че са открили разминаване от 1 милион лева между доходите и имотите му.Хората от Славяново припомнят, че скандалните учредители на партия „Отоман” от години живеят в Белгия и винаги са демонстрирали благополучие, без да работят. След като през 2013 г. Юзеиров беше осъден за неплатени данъци, имуществото му е под запор.

В списъка на запорираните имоти е и камион, който трябва да бъде конфискуван. Има и активи и имущество за над 600 000 лева, които може да станат държавна собственост някой ден.

Преди дни запорираните имоти бяха описани от полиция и съдия изпълнител. Селото обаче наскоро осъмна облепено със странни плакати на Юзеиров, конфискувани от полицията.

Най-големият запор, направен от Комисията, е за имоти от 143 милиона лева на бизнесмена Христо Ковачки. Той е с обвинение за данъчни престъпления, но вече има две оправдателни присъди по делото. Най-големият иск на комисията пък е срещу бившия общински съветник от Русе Виктор Епщайн, чийто запопирани имоти са за около 60 милиона лева, а той е осъден на първа инстанция. Чака се тълкувателното решение на съда, за да започне делото за конфискацията на изчезналите братя Галеви, чиито имоти са за над 4 милиона лева.